Bli med på kurs i gammebygging!

Europas største sørsamiske gamme i Finnvikdalen på Tomma i Nesna kommune.
Europas største sørsamiske gamme i Finnvikdalen på Tomma i Nesna kommune.

Kvikne Utmarksråd og Kvikne Nasjonalparksenter inviterer til en kjempesjanse for grunneiere og andre interesserte; kurs i bygging av en autentisk sørsamisk gamme!

Som instruktør og kursholder har vi fått tak i gammebyggingsekspert Ingvald Jåma fra Follafoss på Fosen. Ingvald har drevet med reindrift i en årrekke og har alltid vært svært engasjert, men har allikevel fått tid til å bygge ikke mindre enn 52 (!) gammer. Han er for øvrig selv født i ei gamme og tilbragte de 13 første leveårene sine i ei gamme. Han har også bygget Europas største sørsamiske jordgamme som står på Tomma ute på Helgelandskysten.

Under kurset vil deltakerne selv få utføre alt arbeid med bygginga, men under kyndig veiledning av Jåma. Alt fra barking, til legging av stein, reising av gamma og legging av torv skal utføres av kursdeltakerne.

Kurset vil vare i 5 dager og starter onsdag 1. oktober 2014. Oppstart vil være klokka 09.00 og vi avslutter hver dag ca. kl. 16.00. Dersom du har lyst til å være med, men ikke har mulighet til å være med alle dagene er det mulig å melde seg på bare noen av dagene. Meld i så tilfelle fra om hvilke dager du ønsker å være med på. Gamma skal settes opp ved Svartsjøen (Kvikne) og arbeidet vil derfor foregå der.

Det er bare 15 plasser på kurset, så her er det bare å forte seg å melde seg på. Førstemann-til-mølla prinsippet gjelder!

Påmeldingsfrist: 1. september

Kursavgift: kr 500,-

Påmelding sendes til: kur@kvikne,no, eller Kvikne Utmarksråd, Vollan gård, 2512 Kvikne

Spørsmål? Ta kontakt med utmarksrådet på 99 27 49 43

P.s: Det vil bli servert «bålkaffe» hver dag av kurset.

Les mer om kursholder Ingvald Jåma.