Meld fra når du har skutt reinen din

Det skal ta mange prøver av rein felt under jakta i år. Meld ifra når du har skutt reinen din så oppsynet kan få tatt prøvene.
Det skal ta mange prøver av rein felt under jakta i år. Meld ifra når du har skutt reinen din så oppsynet kan få tatt prøvene.

Forollhogna er plukket ut som et av flere villreinkområder der det skal tas hjerneprøver av 100 rein skutt under jakta. Dette er på grunn av sykdommen CWD som ble oppdaget på ei reinsimle i Nordfjella i vår.  CWD kan påvises i slike hjerneprøver og det er ønskelig å forsøke å finne ut om sykdommen finnes i flere villreinområder. Oppsynskorpset i Forollhogna er derfor utstyrt med prøvetakingsutstyr og kommer til å oppsøke fallene for å ta slike prøver.

I tillegg skal det tas andre prøver som har bakgrunn i et prosjekt i Knutshø hvor man ønsker å se nærmere på parasittbelastningen hos reinen. Bakgrunn for dette er at kalvtallet har gått ned over tid, og at det kan ha sammenheng med eventuell parasittbelastning. Forollhogna er valgt ut som referanseområde og det skal derfor tas avførings-, blod-, og leverprøver fra ca 250 rein til sammen i Forollhogna og Knutshø.

Det er viktig at disse prøvene blir tatt og at man får så mange som mulig. Vi ber derfor om at alle jegere varsler om fall via jaktradiokanal 1 .

Mer om undersøkelsene og jakta generelt.