Flotte bilder av fjellreven(e)

SNO og Fjelloppsynet satte tidligere i år opp foringsstasjoner med viltkamera på Kviknegrunn i regi av det norsk- svenske samarbeidsprosjektet Felles Fjellrev. Viltkameraet på den ene av de to foringsstasjonene har tatt mange fine bilder av ikke bare en, men minst tre fjellrever! To er øremerket og har sin opprinnelse fra Avlsprogrammet for fjellrev, NINA. Bildene viser at revene nå er i ferd med å skifte fra vinterpels til sommerpels. De viser også at fjellrevene er ivrige til å bruke foringsstasjonen og at hver enkelt er der opptil flere ganger i døgnet. Et av bildene avslørte at en jerv strøk forbi på samme tid som fjellreven benyttet matstasjonen. Jerven kan være en fiende av fjellreven, men fjellrevene utnytter gjerne byttedyrrester som jerven legger igjen i fjellet. Les mer om fjellreven her: