Y-Tjønnbua

 

Bua er restaurert og er ved god stand. Den er utstyrt med vedovn, propanapparat (kokeplater), solcellepanel, ulltepper og enkelt kjøkkenutstyr for 4-6 personer. Det er 4 senger i bua.

Ettersom bua benyttes av mange, ber vi om at hunder legges på hundematter som er å finne i bua. Ta hensyn til andre fjellfarere. Forlat bua i den stand du sjøl ønsker å finne den.

Bestilling: Y-tjønnbua står åpen hele året og trengs ikke å bestilles, bortsett fra 10 dager under rypejakta (09.09. – 19.09).  Overnatting koster kr 100,- pr. natt pr. person. Giroblanketter for innbetaling ligger i buene. Leie av bu kan også betales i Servicetorget.

 

Koordinater til bua: Sone32 587216 6947413

 

 

Hvordan komme dit?: Fra Yset på Kvikne går det en bilveg (bomavgift) opp mot Bjørklund (like ved brua hvor RV3 krysser over Orkla). Ikke ta av opp mot Bjørklund, men fortsett østover. Om vinteren stopper veien et like stykke fra krysset mot Bjørklund og da går det ei fin skiløype innover mot Grøntjønnan som man kan følge og derfra gå nordøst mot Y-tjønnbua. Om sommeren kan man kjøre et godt stykke innover mot Grøntjønnan. Klikk på kartet for å se hvor hytta ligger.

Oppsyn med buene utføres av fjelloppsynet knyttet til Kvikne Utmarksråd.

Ved feil, mangler, tips: Ta kontakt med Servicetorget Tynset:, tlf. 62 48 50 00, e-post: postmottak@tynset.kommune.no