Plan for Forollhogna

I juni var det et åpent møte på Kvikne angående regional plan for Forollhogna. Lurer du på hva som skjer i dette arbeidet for tida, og når du får vite mer?  Endelig planforslag for Forollhogna som skal på høring er under utarbeidelse og leveres til behandling i fylkesråd og fylkesutvalg den 17. desember 2012.  Høringsperioden er satt til cirka 20. januar til 20. mars 2013. Høringsforslaget vil bli lagt ut når det foreligger.

Miljøverndepartementet har gitt flere fylkeskommuner i oppdrag å utarbeide regionale planer for en helhetlig forvaltning av fjellområder som er spesielt viktige for villreinens framtid i Norge.Planarbeidet i Forollhogna er en del av et nasjonalt program for en helhetlig forvaltning av fjellområder som er spesielt viktige for villreinens framtid i Norge. Planene skal avgrense nasjonale villreinområder og gi føringer for en langsiktig arealforvaltning som balanserer bruk og vern for de aktuelle fjellområdene med randområder.

Følg med på hjemmesida hognareinen.no – her finner dere også oppdatert forslag til kart over villreinområdet etter arbeidsgruppas besøk på Kvikne i juni.