Friluftsdager på Kvikne

Noen av friluftsungene som en levende pyramide på toppen av Ruv. Foto: Esten Skullerud
Noen av friluftsungene som en levende pyramide på toppen av Ruv. Foto: Esten Skullerud

Den 11 til 13 august arrangerte Kvikne Utmarksråd friluftsdager på Kvikne for 4 til 7 klasse. De 17 deltakerne møtte opp på Vollan gård den 11. august hvor de lekte gi et lite vink og skråvvå. Etter litt leking, bålfyring og plastring av diverse småskader satte ungene seg på syklene og syklet den drøye mila inn til den nyoppsatte gamma ved Svartsjøen. De spreke ungene lot seg ikke skremme av motbakker og iskalde regnbyger. Vel framme ved Svartsjøen hoppet noen i kajakker og andre i vannet for en badetur. Fisking, matlaging på steinaldervis med sjusteinsovn, quiz og spøkelseshistorier rundt bålet var alle populære aktiviteter før det var tid for å sove litt og fornye energien til neste dags økt.

Neste morgen startet med frokost i solskinn og godvær før ungene fikk seg en fin tur langs naturstien som går til den lille toppen Ruv. Det ble også tid til kajakkpadling, bading, fisking og lek før vi måtte pakke sammen og dra ned til Kvikne igjen.

Siste dag av friluftsopplegget satte vi kursen mot Oppdal hvor vi skulle rafte. Det ble en våt, men morsom opplevelse for alle med bading, aking og såklart rafting. Tre flotte dager ble avsluttet med lunsj i finvær på Oppdal før vi dro tilbake til Kvikne hvor vi skilte lag for denne gang.