Vinter i fjellet

Vinteren byr på et helt spesielt lys og stemning. På kaldværsdager kan dørstokkmila være lang, men når man kommer  seg ut får man gjerne en flott opplevelse. Snøen har nå lagt seg såpass i «Kviknefjella» at man kan ta fram de gamle fjellskia og legge i veg innover.

Om vi syns det kan være hustrig å være ute et par timer i vinterkulda, så er det imponerende hvor mange som lever ute i mørke, kulde og snøstorm. Sommerens rike mattilbud begrenses til tørre kvister, gress og lav for planteeterne.

Beveren lager seg et matforråd om høsten, men om den går fri for mat eller det er lettvint å få tak i ferskt virke hender det seg at han feller et og annet tre i løpet av vinteren. Haren, som spiser kvist og skudd, kan da dra nytte av den plutselig lett tilgjengelige maten. I bildeserien under har beveren felt et «vintertre», til glede for en hare som har spist av greinene som den nå når tak i.